İletişim Bilgilerimiz: Vize Ofisi Visa Consultancy Services,

0545 215 78 08 Whatsapp Randevu ve Evrak Kontrolü
( Pasaport bilgilerinizi paylaşmanız durumunda size en yakın başvuru merkezi ve en yakın güne randevunuz oluşturulacaktır. )

0532 176 62 46 Whatsapp Randevu ve Evrak Kontrolü
( Pasaport bilgilerinizi paylaşmanız durumunda size en yakın başvuru merkezi ve en yakın güne randevunuz oluşturulacaktır. )

0532 176 62 46 Acil Vize Hatlarımız Doğrudan Müşteri Temsilcinize Bağlanır.

0545 215 78 08 Acil Vize Hatlarımız Doğrudan Müşteri Temsilcinize Bağlanır.

0850 308 21 15 Santral Hatlarımız.

Kısa Süreli İkamet İzni - Anlaşmalar Çerçevisinde Eğitim Görmek için başvuru yapanların tarafımıza ulaştırması gereken evrak ve doküman listesi aşağıdadır;

Doldurulması Gereken Formlar;

[*]     Vize Takip Belgesi (Kişisel Bilgilerinizi doldurup imzalayın)

[*]     Bilgi Formu (Online formunu doldurabilmemiz için eksiksiz doldurun.)

Şahsi Evraklar;

[*]    Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)

[*]    4 adet biometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş, güncel, arka fon beyaz)

[*]    İlgili kurumdan talep yazısı (Eğitimin/stajın görüleceği kurum veya kuruluşlardan alınacak eğitim/staj yazısı) 

​[*]   Adres Belgesi- Aşağıdakilerden her hangi biri geçerlidir.

Kirada kalıyorsanız sözleşmenizin noter onaylı örneği,

Öğrenci yurtlarında/kurum misafirhanelerinde kalıyorsanız, yurtta/misafirhanede kaldığınıza dair e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli belge,
Türk vatandaşı yanında kalınıyorsa makam onaylı taahhütname

​Şirketimiz tarafından temin edilen evraklar;

[*]   Özel Sağlık Sigortası

      Randevu Formu

      Devlet harç ödemeleri

      Gerekli fotokopiler

Önemli Notlar:

  • Değerli yolcularımız; başvuru işlemi ücreti nakit olarak ödenir ve iptali halinde ücret iadesi bulunmaz.
  • Yukarıda belirttiğimiz evrak listesi, vize başvurunuzu gerçekleştirebilmemiz için Konsolosluk tarafından talep edilen evrakların bilgisini içerir. Başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak Konsolosluk Vize Bölümü’nce yeni evraklar talep edilebilir.
  • İkamet izni başvurularının yabancı tarafından bizzat yapılması gereklidir. Bu başvurular yabancının yasal temsilcisi veya vekaletnamesini ibraz eden avukatı aracılığıyla da yapılabilir. Ancak idare başvuru sırasında yabancının da hazır bulunmasını isteyebilir.
  • İdare yabancının Türkiye’deki kalış amacını tespit etmek için gerekli görürse yabancıyla görüşme yapabilir.
  • İdare başvuruları değerlendirirken kişilerin farklı durumlarını göz önünde bulundurarak her zaman beyan edilen hususlara ilişkin destekleyici bilgi ve belge isteyebilir.
  • İkamet izni harçları ile belge bedelinin ödendiğine dair makbuzları başvuru belgelerine ekleyiniz.
  • Ödeme makbuzlarınızı iki nüsha olarak isteyiniz ve nüshalardan birisi sizde kalacak diğeri ise başvuru belgelerine eklenecektir. İdarenin Müdürlük içindeki sistemi üzerinden kredi kartıyla sanal POS kullanarak ödeme yapılması halinde ayrıca makbuz sunulması gerekmemektedir.
  • İlk ve geçiş başvurularında İdareye sigorta poliçenizin e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli aslını vermeniz gerekmektedir. Ancak uzatma başvurularında, başvuru dosyasına sadece poliçenizin onaylı örneğini koyunuz.
  • İl Göç İdaresi Müdürlüğü ikamet talebinizle ilgili olarak ikamet izni vermeden önce ilgili Kurumlar aracılığıyla araştırma yaptırabilir. Bu durumda ikamet izninizin düzenlenmesi araştırma sonucuna göre olacaktır.
  • Başvurusu alınan şahsa idare tarafından “İkamet İzni Müracaat Belgesi” verilir. Bu belge başvuru sahibine başvurusunu yaptığı tarihten itibaren 90 gün boyunca Türkiye’de yasal kalış hakkı sağlar. Bu belgeyle; İkamet izni çıkmayan yabancılar ülkemizden çıkıp ve çıktıktan sonra (15) gün içinde tekrar dönmek kaydıyla (talepte bulundukları ikamet izni süresi içinde olmak ve harç makbuzlarını (harçtan muaf olduğu belgede belirtilenler hariç olmak üzere) ibraz etmek koşuluyla) sınır kapılarından çıkışta cezalı ikamet harcı ödemeden ülkeden çıkış ve vizeye tabi ülke vatandaşları olsalar dahi vize almadan ülkeye giriş yapabilirler. Ancak (15) günden fazla yurt dışında kalınması halinde yabancıya ülkemize tekrar girişte vize hükümleri uygulanır. Yabancının geçerli vizesi veya ikameti var ise yabancı bu durumuyla ülkemize giriş yapabilir. Yurtdışı çıkış yasağı olanlar, yasakları kalkmadıkları sürece ülkemizden çıkış yapamazlar.
  • İdare tarafından size; Eksik belgelerinizin tamamlanabilmesi için (30) güne kadar süre verilebilir. Eksik belgelerinizi belirlenen süre zarfında tamamlamamanız halinde başvurunuz işlemden kaldırılır.
  • Uzatma başvurularına adres kayıt sistemine kayıtlı olunduğunu gösterir (il/ilçe nüfus müdürlüklerinden alınmış imzalı mühürlü) belge eklenmelidir. 
  • İkamet izni süreniz içerisinde adresinizi değiştirmeniz halinde, 20 iş günü içinde il göç idaresi müdürlüğüne ve il nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüğüne gerekli belgeleri ibraz ederek bilgi vermeniz gereklidir. 
  • İdarece talep edilmesi halinde vatandaşı olduğunuz veya yasal olarak ikamet ettiğiniz ülkenin yetkili makamları tarafından düzenlenmiş adli sicil kaydını gösteren belgeyi sunmak zorundasınız.
  • Bu belge; Türk makamlarımızdan alınmışsa e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli olmalı, yurt dışından temin edilmişse apostili yapılmış ve Türkçe tercümesinin noter onaylı olması gerekmektedir. Kendi ülke makamlarından veya son beş yıldır ülkemizde kalınıyorsa veya ülkesine giriş/çıkış yapmaması nedeniyle kendi ülkesinden adli sicil kaydı verilemediğine dair belge ibraz edenlerden Türk makamlarımızdan alacakları adli sicil kaydı kabul edilir.
  • 1İdare; Yabancıları, başvuru sahiplerini ve uluslararası koruma statüsü sahibi kişileri, Türkiye’ye girişleri veya Türkiye’de kalışları hakkında inceleme ihtiyacının doğması, haklarında sınır dışı etme kararı alınma ihtimalinin bulunması ve 6458 sayılı Kanunun uygulanmasıyla ilgili işlemlerin bildirimi nedenleriyle ilgili valiliğe davet edilebilir. Davete uyulmadığında veya uyulmayacağına ilişkin ciddi şüphe olması durumunda yabancılar davet edilmeksizin kolluk tarafından getirilebilirler. Bu işlem, idari gözetim olarak uygulanamaz ve bilgi alma süresi dört saati geçemez.


Pasaport bilgilerini paylaşmanız durumunda randevu ve başvuru işlemlerini hemen başlatabiliriz.

Diğer soru ve problemlerinize yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Saygılarımla;
Vize Danışmanı